linkedin facebook twitter skype skype
appsolution

17/09/2014

Vitalo

"De MDM oplossing van EASI bleek hier de ideale oplossing. Dit systeem zorgde ervoor dat we naast het blokkeren van de play store en het openen van een "Vitalo Store", ook andere security rules konden opleggen, zoals verplicht gebruik van een pincode."

 

De groep Vitalo werd opgericht in 1936 en is uitgegroeid tot één van de wereldleiders in de productie van plastic onderdelen en systemen voor de industrie. De groep telt meer dan 700 medewerkers en realiseert een omzet van meer dan 70 miljoen euro. 

Naar aanleiding van het stijgend aantal mobiele toestellen dat binnen Vitalo in omgang kwam, besliste men om een richting te kiezen en te gaan voor Android devices als standaard binnen de firma. 

Aangezien het aantal devices continu evolueert, besliste de directie om op zoek te gaan naar eenmobile device management-oplossing. Op deze manier wilde Vitalo de volgende acties op een efficiënte manier uitvoeren:

  • blokkeren van ongewenste applicaties
  • aanbieden van aanbevolen applicaties
  • installeren van verplichte applicaties

Een ander belangrijk argument om naar een oplossing te zoeken was de mogelijkheid om kosten beter te beheren. (WiFi vs 3G vs roaming). 

 Uiteindelijk koos Vitalo voor EASI's cloud oplossing "Cloud2be for MDM".

 Dudley Vanquatem, IT Manager van Vitalo, geeft een woordje uitleg : "Toen we beslisten om over te stappen van Blackberry naar Android, viel een leemte op security vlak. Gezien we niet wilden dat er ongewenste toegangen tot onze toestellen konden verkregen worden, moesten we naar een vervanging van BES zoeken. Iets wat net zoals BES gemakkelijk devices kon wipen en monitoren. Doordat we stilaan ook geconfronteerd werden met de play store, kwam er een extra uitdaging op security vlak bij. Hoe konden we tegenhouden dat onze users per ongeluk toegangen tot data openzetten?"

"De MDM oplossing van EASI bleek hier de ideale oplossing. Dit systeem zorgde ervoor dat we naast het blokkeren van de play store en het openen van een "Vitalo Store", ook andere security ruleskonden opleggen, zoals verplicht gebruik van een pincode. We kijken met veel spanning uit hoe dit systeem zich in de toekomst verder zal ontwikkelen."

iOS / Android